facebook

Сьогодні – ніч на Андрія: дівчата ворожать на судженого

Ворожіння в ніч перед святом Андрія Первозванного, яке відзначають 13 грудня, – забава наших предків, що збереглася досі.

Здавна українці передавали традиції святкових ворожінь на судженого, на майбутнє, на удачу. Наші предки вважали ці обряди найправдивішими і надавали їм велике значення. Апостола Андрія Первозванного особливо шанували молоді хлопці й дівчата.Вони вірили, що в день його пам’яті можна дізнатися про свою другу половинку й запросити у своє життя удачу.

Серед найпопулярніших гадань – ворожіння з чашками, на ім’я нареченого, на сон та на майбутнє сімейне життя.

Ворожіння на Андрія з чашками Кількість чашок для цього гадання має бути така ж, як число людей, що ворожать. У чашки треба покласти монети, хліб, каблучку, сіль і цукор. Потім кожен учасник ворожіння повинен вибрати чашку, не дивлячись, і за її вмістом визначити своє майбутнє. Розтлумачити його просто: цукор – на радість, сіль – до лиха, монетки – до достатку, хліб означає добробут у родині, а обручка – швидке весілля.

Ворожіння на ім’я нареченого Увечері вийдіть на вулицю і запитайте в першого зустрічного чоловіка, як його звати. У вашого судженого буде таке саме ім’я. Ворожіння на сон Найпростіший спосіб ворожіння – наворожити образ судженого уві сні. Для цього потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку зі словами: «Суджений-ряджений, прийди і причеши мене». Ворожіння на майбутнє сімейне життя

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Аби дізнатися, що чекає на вас із майбутнім чоловіком, напишіть варіанти розвитку подій на клаптиках паперу. Наприклад, «розлучимося», «одружимося», «дитина» тощо. Загорніть усі папірці в носовичок коханого й покладіть під подушку. А вранці витягніть один папірець із заплющеними очима.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...