facebook

Портников розповів про новий план Путіна щодо України

Володимиру Путіну після президентських виборів у 2018 році потрібно буде серйозно задуматися – як позбутися Донбасу і Криму, аби громадяни РФ сприйняли це як “перемогу”.

Таку думку висловив політолог Віталій Портников у статті на “Крим.Реалії”. За його словами, анексований Крим зараз для Путіна зовсім не в радість, півострів зараз як тягар.

“Образ Путіна-збирача земель, Путіна часів “кримської промови” повинен був стати головним у передвиборчій кампанії російського президента. Якщо хто не пам’ятає – вибори спеціально були перенесені на дату, яка повинна була нагадати росіянам про те, що “Кримнаш”, але зараз про жоден Крим не йдеться. Крим більше “не працює”. Образ збирача земель затьмарився”, – переконаний Портников.

За словами експерта, зараз Крим для Путіна як “валіза без ручки” – на його утримання йде чимало грошей. А спекатись півострова він одразу не зможе, адже Крим “вписаний” у Конституцію РФ.

Путіну залишилося тільки вирішити, як позбутися Донбасу і Криму – так, щоб колективний завод ГАЗ не відчував себе приниженим і обдуреним. Але цим він займеться після виборів – врешті, у нього буде багато часу,
– вважає політолог.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Портников додав, що після цього Путіну доведеться повернутись до себе “докримского”, коли глава Кремля робив ставки влади на “робітничий клас”. За його словами, це може бути сигналом того, що Москва повертається до політики посилення авторитаризму всередині Росії.

“Після Криму необхідність такої ставки відпала, тому що майже все російське суспільство в “єдиному пориві” згуртувалося навколо “збирача земель”. Але наркоз починає відходити, і один з найзаможніших правителів сучасного світу знову згадав про робітників і пішов оголошувати про балотування в президенти на черговий завод”, – зазначив журналіст.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...