facebook

Гройсман має намір вирішити проблему дитячих садків в Україні

До 2020 року по всій Україні буде створено близько 100 тисяч місць у закладах дошкільної освіти, заявив прем’єр.

Вже через три роки черг у дитячі садки не буде: місць вистачить для всіх, обіцяє прем’єр-міністр Володимир Гройсман. За його словами, по всій Україні буде створено близько 100 тисяч місць у закладах дошкільної освіти. На даний момент на кожні 100 місць у садках претендують 113 дітей.

Найбільші черги – в Києві, більше 8,5 тисяч дітей, і в Одеській області – понад 9 тисяч дітей. При цьому темпи будівництва дитячих садків прискорять.

“Найбільше місць в дошкільній освіті повинні створити в Київській області – понад 10 тисяч, у Львівській області – понад 10 тисяч місць. У Києві – понад 9 тисяч місць”, – розповіла міністр освіти України Лілія Гриневич.

У 2020 році повністю буде знята чергу. Я взагалі вважаю, це повинно було бути зроблено давно, як мінімум десяток років тому. Пріоритетним проектом державного Фонду регіонального розвитку повинен бути дитячий садок”, – зазначив прем’єр.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, Європейський Союз закликає Верховну Раду прийняти бюджет на 2018 рік у спочатку запропонованому урядом варіанті, без деяких правок, запропонованих бюджетним комітетом.

“Ми вітали пропозицію прем’єр-міністра Гройсмана передбачити 1% доходів бюджету для Фонду регіонального розвитку”, – зазначив Мінгареллі.

Разом з тим, за його словами, в ЄС стурбовані тим, що бюджетний комітет Верховної Ради вирішив зменшити цю суму на 5 млрд грн.

Як повідомлялося, Фонд регіонального розвитку, покликаний фінансувати проекти в соціально важливих галузях регіонів України, в 2018 році складе близько 4 млрд грн, заявляв раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...