facebook

“Мене питали…”: Садовий розповів про допит в СБУ

Міський голова Львова дав свідчення працівникам управління СБУ у Львівській області у межах кримінального провадження, відкритого через демонстрацію скандальної карти з написами «народні республіки ДНР і ЛНР» під час І Львівського безпекового форуму, передає Корупція.Інфо.

“Під час першої панельної дискусії, яку модерувала Мирослава Гонгадзе, була продемонстрована візуалізація з Європейського центру міжнародних відносин – карта, яка комусь сподобалася, комусь не сподобалася. Власне, на основі цього було відкрите кримінальне провадження. Це – перший раз на моїй пам’яті за часів незалежності України, коли кримінальне провадження відкривається за фактом розміщення на європейському сайті тої чи іншої продукції», – зазначив Садовий.

Він повідомив, що до розслідування залучили п’ятьох працівників СБУ. Під час спілкування, за словами міського голови, його розпитували про учасників форуму та проведені зустрічі.

«Мене питали, хто був серед учасників форуму, я їм розповів. Надав програму форуму. Передав ту статтю, яка викликала інтерес. Розказав про свої зустрічі з командувачем сухопутними військами США у Європі Беном Ходжесом, розказав про зустріч із Майклом Карпентером. Був цілий ряд інших зустрічей. Вони це все записали. Напевне, будуть опитувати інших учасників форуму, спікерів, панелістів, така правда», – сказав мер Львова.

За його словами, завтра давати свідчення мають працівники «Інституту міста», який виступав співорганізатором форуму.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялось, очільник Львівщини Олег Синютка висловив обурення представленою на Безпековому форумі у Львові картою України, на якій позначено «народні республіки ДНР і ЛНР». Губернатор назвав це гібридною війною проти України і подав заяву до СБУ з проханням дати оцінку діям організаторів. СБУ відкрила за цим фактом кримінальне провадження. Одним із організаторів форуму виступила Львівська міська рада.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...