facebook

Газпром назвав ціну газу для України

На третій квартал 2016 року Газпром готовий поставляти газ Україні $167,57 за тис. куб. м після передплати.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

707835_w_300

“Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК “Нафтогаз України” виставлений. Для того, щоб відновити поставки, НАК повинна всього лише зробити передоплату”, – повідомив голова правління Газпрому Олексій Міллер на прес-конференції.

При цьому він зазначив, “ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торгових майданчиках і за нашим контрактом покупка російського газу для України є вигідною”.

“Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні – 3 мільярди кубометрів газу”, – уточнив Олексій Міллер. “І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років із закачування газу в ПСГ склало вже більше 2,2 мільярда кубометрів газу. Це дуже велика величина”, – підкреслив він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, України 6 квітня завершила опалювальний сезон 2015/2016 років з найбільшими за останні 5 років запасами блакитного палива у сховищах. Російський газ з листопада у Газпрому не купується.

Нагадаємо, що на другий квартал Росія пропонувала Україні ціну $ 177 за тис. куб. м. З поправкою на калорійність, вартість російського газу для України становить $182-183 за тис. куб. м. У Нафтогазі до сьогоднішнього дня цю ціну вважали вищою за ринкову.

2015 року Україна знизила залежність від газу з Росії в 2,3 рази, імпортувавши безпосередньо від Газпрому 6,1 млрд куб. м газу. 2014 року імпорт склав 14,5 млрд. куб. м газу. 2011 року Україна купувала у Росії 40 млрд. куб. м. газу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...