facebook

Погано рахують! Комунальники заборгували споживачам мільйони гривень за неправдиві платіжки

Як стало відомо, Держспоживслужба провела перевірку і виявила порушення при нарахуванні вартості житлово-комунальних послуг в 2016-2017 роках на 5,3 млн гривень, передає Корупція.Інфо.

“З’ясувалося, що в структуру ціни на ЖКП включали необґрунтовані або завищені витрати. В Дніпропетровській області в тариф безпідставно внесли інвестиційну складову, банківські послуги і завищені суми прибутку”, – повідомили у відомстві.

У зв’язку з цим, прокуратура відкрила кримінальне провадження.Відзначається, що більше інших міст від плутанини в платіжках постраждав Київ. Завдяки цьому, кияни можуть повернути частину коштів, заплачених за поставку тепла в опалювальному періоді 2015/16.

Як відомо, за останні два роки НКРЕКУ прийняла п’ять постанов про зміну тарифів на централізоване теплопостачання. Однак не всі з них виявилися легітимними.

Саме тому, різницю в оплачених платіжках можна оскаржити і повернути. Наприклад, постанова №613, згідно з якою вартість послуги з теплопостачання для споживачів компанії “Київенерго” виросла з 374,6 до 657,24 грн за 1 Гкал, діяла трохи більше року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але її визнали недійсною, а тарифи – незаконними. Таким чином, за кожну спожиту гігакалорію в опалювальному сезоні 2015\2016 “Київенерго” має повернути 283,12 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...