facebook

Сезон відкрито: названо ціну новорічних ялинок

Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування й оздоровлення лісів. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр. Про це повідомляє прес-служба Держлісагентства.

Цього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано реалізувати близько 550 тис. шт. новорічних ялинок. Якщо залишаються зрубані нереалізовані новорічні ялинки, тоді їх віддають у дитячі садки, школи, для прикрашання церков на різдвяні свята.

Цінова політика на новорічні ялинки у 2017 році залишається в середньому на рівні минулого року. По Україні середня ціна становить близько 60 грн за погонний метр.

“Кожен громадянин може особисто ознайомитися з обсягами, місцями реалізації, цінами на новорічні ялинки на сайтах обласних управлінь лісомисливського господарства та лісгоспів”, – повідомив заступник голови відомства Володимир Бондар, зазначивши, що громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах.

“Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів”, – додав посадовець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Бондар додав, що вже другий рік поспіль низка лісгоспів, зокрема в Закарпатській, Житомирській, Волинській та інших областях, активно практикує реалізацію живих ялинок у горщиках, які потім можна буде висадити у відкритий ґрунт.

Нагадаємо, відкриття головної новорічної ялинки Києва та України заплановано на 19 грудня. Крім того, в столиці з 29 листопада до кінця січня буде обмежено рух транспорту в центрі міста через проведення святкових заходів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...