facebook

Які наслідки чекають на українців, в разі не підписання угоди з сімейним лiкaрeм?

На сайті Міністерства охорони здоров’я повідомляють, що в Україні пацієнти, які не підпишуть контракт з лiкaрeм первинної ланки, з 2020 року не зможуть отримувати безкоштовні мeдичнi послуги.

Оскільки, якщо пацієнт підпише угоду, то цим він повідомляє Національній службі здоров’я України про вибір лiкaря первинної мeдичнoї допомоги. На основні цієї інформації, занесеної в реєстр, НСЗУ обчислює кошти, які за контрактом має отримати медична практика, до якої прикріпився пацієнт.

“З 2020 року, коли мeдичнa реформа повністю запрацює, лiкaр не зобов’язаний надавати послуги первинної мeдичнoї допомоги людині, яка відмовляється підписувати контракт. Оскільки з 2020 року лiкapi первинної допомоги будуть отримувати гроші тільки за пaцiєнтiв, які обрали їх своїми лiкaрями і підписали декларації,”– пояснили у Мінохорониздоров’я.

Проте у разі, якщо людина потребує екстреного мeдичнoгo втручання, лiкaр повинен надати допомогу незалежно від того, чи підписав пацієнт угоду.

Поки пацієнт не звернеться за мeдичнoю допомогою, ці послуги не оплачуватимуться. Після першого ж звернення та підписання угоди з лiкaрeм за пaцiєнтa починає платити держава.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто не підпише з лiкaрeм угоди, зможе за власні кошти купувати у лiкaрiв необхідні мeдичнi послуги. Як запевнили у МОЗ, це не є незаконним, але не регулюватиметься державою, і оцінка якості цих послуг залишиться поза державним контролем якості.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...