facebook

“Підігнали БТР і гранатомети”: всі подробиці путчу в “ЛНР”

В окупованому Луганську назріває конфлікт між ватажком “ЛНР” Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади”голови МВС” Ігорем Корнетом – збройні “силовики” оточили будівлю “міністерства”.

Про це у Facebook написав журналіст Андрій Діхтяренко

“У Луганську під управління МВС підігнали БТР, будівлю оточили озброєні люди, деякі з ручними гранатометами. Схоже, Корнет вирішив “оскаржити рішення суду” про звільнення з посади міністра”, – написав він.

Він наголосив, що “війнушки” відбуваються в самому центрі міста.

“Тепер головне, щоб у процесі “подачі апеляції” не постраждали жителі навколишніх будинків”, – додав журналіст.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пізніше так званий глава МВС “ЛНР” Корнет заявив, що в ніч на 21 листопада терористи нібито припинили діяльність “української диверсійної групи”.

Один з сепаратистських пабліків у соцмережах повідомив, що російські найманці приватної військової компанії “Вагнер” вирушили в “ЛНР”.

За інформацією місцевих ЗМІ, люди, що представляються як “Беркут”, оточили центр міста і взяли “під охорону” адмінбудівлі. За їх словами, це викликано “проведенням навчань”.

У свою чергу координатор групи “Інформаційний опір”, народний депутат Дмитро Тимчук повідомив, що безпосередньо перед звільненням Корнет дав вказівку підлеглим йому підрозділам перейти на “посилений режим служби”.

“Зокрема, всім співробітникам “МВС ЛНР” було заборонено залишати свої робочі місця “аж до особливого розпорядження”, організовані бойові чергування для можливого протистояння фізичному захоплення об’єктів “МВС ЛНР” підрозділами інших “силових відомств ЛНР”, лояльних до Плотницького”, – написав він у Facebook.

Водночас “МВС ЛНР” звернулося до ватажка “республіки” з відкритим листом, в якому висловили обурення звільненням Корнета і зажадали від Плотницького “компромісного рішення” цього питання.

У соцмережах також звернули увагу на те, що перед початком подій в Луганську в місто прибув російський пропагандист Олександр Коц.

Також в соцмережах поділилися інформацією про події в Луганську.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...