facebook

В Києві сталися масові заворушення: стала відома причина та ініціатори, є постраждалі

Партія “Національний корпус” взяла за себе відповідальність за масові заворушення, які сталися ввечері 20 листопада в Шевченківському районі Києва.

Відповідна заява з’явилася на сторінці політсили у Facebook, передає Корупція.Інфо

Зазначимо, що те, що сталося, вони назвали “акцією протесту проти незаконного грального бізнесу”.

“Наполягаємо на тому, що висловлювання на кшталт “малолітні хулігани” і фантазії з приводу нібито “пограбування”, які дозволяли собі публікувати окремі видання, не відповідають дійсності. Акція 20 листопада проходила в межах чорного списку “Національного корпусу” із боротьби з російським бізнесом в Україні”, – сказано в повідомленні.

Також стали відомі нові подробиці заворушень. За словами очевидців, поліція відпустила всіх затриманих, проте пізніше активісти повернулися під райвідділ поліції і закидали будівлю петардами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В “Національному корпусі” заявили, що в ході заворушень постраждали через дії їхніх представників не було.

“Під час проведення акції 20 листопада ніхто не постраждав від наших активістів і ніяких дій, хоча б схожих на вказане в деяких ЗМІ слово “грабіж” не було скоєно, про що можна переконатися в правоохоронних органах. Навпаки, після надмірної уваги з боку працівників поліції, кілька активістів “Національного корпусу” опинилися в лікарні”, – додали активісти.

У Відділі комунікації поліції Києва заявили, що за фактом події почато кримінальне провадження.

“За протиправні дії на вулиці Щербаківського правоохоронці затримали 15 осіб. Всіх доставили в Шевченківське управління поліції. Активісти, переважно 1999-2003 років народження, відмовилися давати будь-які свідчення щодо своїх дій, посилаючись на ст. 63 Конституції України. Після проведення першочергових процесуальних дій і встановлення особистих даних всіх відпустили”, – інформували правоохоронці.

У поліції підкреслили, що в результаті заворушень двоє поліцейських і вісім активістів отримали тілесні ушкодження.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...