facebook

З’явилися нові факти, які вказують на те що документи про вищу освіту прем’єр міністра Гройсмана ймовірно підроблені

“Не обов’язково, щоб кожен мав вищу навчання у. Зараз диплом не є перевагою, оскільки в першу чергу необхідно мати знання і вміти реалізувати себе в реальному секторі”, – заявив якось прем’єр-міністр, відвідуючи один із навчальних закладів. Цікаво, намагався втішити молоде покоління? Чи виправдовувався перед самим собою? Бо, здається, у прем’єра не просто “диплом не є перевагою”. Скидається на те, що у Гройсмана він просто “не є”.

Чутки про те, що дипломи про освіту Володимира Гройсмана – підробні, ширяться з часу його вступу на посаду. Ну бо справді – запитань більше, ніж відповідей. І ось – ще один факт не на користь прем’єр-міністра. Маленька деталь, через яку Володимир Борисович може дуже розгніватися на людей, які допомагали йому, ймовірно, фальсифікувати один з дипломів і, мабуть, отримали за це немаленьку суму, пише “Експрес“.

Отож. Офіційний сайт Кабміну. Біографія Володимира Гройсмана. Прем’єр, якщо вірити інформації, здобував вищу освіту в трьох навчальних закладах. Перший – приватний Вінницький інститут регіональної економіки та управління (нині – Вінницький фінансово-економічний університет). Якраз він нас і цікавить. Гройсман вступив туди одразу після закінчення школи. І навчався заочно протягом 1995 – 1999 років, здобув кваліфікацію юриста за спеціальністю “правознавство”, освітньо-кваліфікаційний рівень – молодший спеціаліст.

І ось якраз тут є важливий нюанс.

На сайті згаданого навчального закладу вказано, що функціонувати він почав 1995 року, відокремившись від філії Чернігівського інституту регіональної економіки. Саме цього року Гройсман і вступив сюди на навчання.

Далі. Перший випуск юристів відбувся 1998 року. Тобто навчання першого випуску тривало три роки, а в Гройсмана – на рік більше?

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Щось не те…

З’ясовуємо, скільки часу насправді потрібно для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст”. Допомагає нам у цьому екс-міністр освіти, а нині ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. “У вищих навчальних закладах, де готують фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “молодший спеціаліст” (а це заклади І і ІІ рівнів акредитації), – розповідає він, – термін навчання не перевищує трьох років для тих, хто має повну загальну середню освіту, і чотирьох років – для тих, хто має базову загальну середню освіту”.

Володимир Гройсман на час вступу до вінницького інституту мав повну загальну середню освіту. Чому ж тоді навчався в інституті чотири роки, а не три?

Єдине логічне пояснення: люди, які, можливо, фальсифікували диплом, просто помилилися, написавши 1999-й замість 1998-й.

Крім цього, виявляється, інформація про здобуття освіти у вінницькому інституті в біографії Гройсмана з’явилася лише після того, як він став главою Кабміну. “Ще перед голосуванням за призначення Володимира Гройсмана на посаду прем’єра депутатам Верховної Ради роздали для ознайомлення його автобіографію та особову картку, – розповідає народний депутат Сергій Соболєв. – Так-от, у цих документах не було жодної згадки про чотирирічне навчання у вінницькому інституті. Ви вірите, що прем’єр просто забув про нього? Я – ні”.

До речі, не було інформації про навчання Володимира Гройсмана в цьому виші й на сайті Верховної Ради, коли він був спікером. А щойно став прем’єр-міністром – біографію миттю доповнили: дописали чотири роки інституту.

“У 1990-ті – на початку 2000-х була мода, що люди, які не мали освіти, але яким батьки купували посади на кшталт мера міста, згодом, щоби трохи додати собі ваги, йшли вчитись заочно або ж просто купували дипломи, – розповідає народний депутат Сергій Власенко. – Чи підпадає під цю категорію Володимир Гройсман? Не знаю. Але дуже на це схоже. Уся його освіта – заочна.

Не розумію: якщо є сумніви у правдивості інформації про освіту Гройсмана, чому досі не провели перевірку? Це справа, умовно кажучи, двох – трьох тижнів роботи. Для новачка-слідчого. Треба звернутися до цих вишів, отримати відповідні відомості, подивитися, чи значиться у них прізвище Гройсмана, зіставити номер і дату диплома з номерами й датами дипломів, які видавало Міністерство освіти навчальному закладу, що його закінчував прем’єр. Перевірити, чи документ належної форми, чи підпис, печатка справжні. Опитати п’ятьох – десятьох одногрупників, двох – трьох викладачів – і все стане зрозуміло”.

Тож далі слово – за Генпрокуратурою. Не дякуйте, пане Гройсман!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...