facebook

Тести-онлайн у Facebook: чим ризикує користувач надаючи доступ до свого профілю

У Facebook останнім часом великої популярності набули онлайн-тести. Результати можна отримати за кілька хвилин, достатньо лише надати доступ до свого профілю. Як переконують спеціалісти, у цьому полягає небезпека. Про це пише 24 канал із посиланням на видання ain.ua.

Як зауважує видання, часто користувачі навіть не дочитують умови, на яких надають доступ до своїх персональних даних.

Більше того, навіть якщо користувачі уважно перечитують усі умови – у цих запитах не завжди правдиво описано з приводу того, і яка саме інформація потрібна.

Як розповів розробник тесту “Який ти Гусь” Макс Фрай, що вони збирають досить невинні дані – доступ тільки до аватару користувача (який потім додається в картинку на результаті), його імені та адреси.

Однак, шахраї можуть використовувати ці тести як вірус, бо користувачі не звертають увагу, за яким лінком переходять і на що погоджується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Будь-яка авторизація через Facebook передає третім особам ваші дані. Ще гірше, що ви не завжди контролюєте, який саме лінк публікуєте з результатами тесту – він може містити щось компрометуюче або навіть вести на сторінки з шкідливим кодом. Як результат – cпам на ваш мейл і телефон, ви стаєте лідом в реферальних програмах інтернет-магазинів. Є схеми, зав’язані на показі вам реклами там, де її не повинно бути, заміни однієї реклами іншою, показі забороненої реклами тощо”, – розповіла SMM Head агентства Engine Digital Олена Сергієнко.

До речі, сама адміністрація Facebook знімає з себе будь-яку відповідальність за наслідки такого доступу. У розділі Data Policy повідомляють користувачам, що інформація, зібрана таким чином третіми особами, потрапляє вже під їх власні правила використання сервісу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...