facebook

“Хроніки вимиpaння”: в селі під Запоріжжям залишилося двоє жителів(відео)

У Запорізькій області є село Бурлацьке. Його фактичне населення становить дві особи. Вони сусіди – 85-річна Катерина Маринина і 92-річний Олексій Горовий. Обоє – бездітні, відвідати з рідних нікому. Щоб вижити, вони оселилися під одним дахом. Про це йдеться в репортажі TV5, передає “КП в Україні”.

Давно в селі була велика ферма, а значить і робота. Ферма закрилася, сотні жителів поступово роз’їхалися хто куди в пошуках кращої долі. Залишилися тільки старожили, яких з кожним роком ставало менше. Зараз по документах в селі прописані 46 людей, але сюди вже багато років ніхто з прописаних не заглядав.

У Олексія після довгої хвоpоби помepла дружина, Катерина також залишилася вдoвою. У них ледве вистачає сил, щоб прогодувати себе. Люди похилого віку ведуть домашнє господарство: кури, сіють пшеницю для хліба, вирощують овочі та фрукти.

Кажуть, що після початку вiйни в Донбасі тут з’явився переселенець з Донецька. Він купив один з декількох ще не зовсім розвалених будинків. Почав вести господарство, але потім кудись зник і вже довгий час про нього ні “слуху ні духу”.

Стареньких провідує тільки один соціальний працівник. До найближчого села, цивілізації з магазином кілька кілометрів, які жителі Бурлацького подолати вже не в силах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...