facebook

Запасайтесь бензином! Нові ціни на пальне заставлять українців витрусити кишені

Не встигли водії отямитися від цін на пальне, як наприкінці осені їм знову доведеться витрусити кишені, передає Корупція.Інфо

За даними консалтингової групи А-95, минулого місяця значно скоротилися поставки білоруського бензину марки А-92 (на 91%, тобто до 4 тисяч тонн), в той же час А-95 – 10,5 тисяч тонн (в середньому протягом місяця – 40 тисяч тонн, з початку 2017 року).

Відомо, що до 98% імпорту (40-45 тисяч тонн) припадає саме на Білорусь. Рівень купівлі бензину А-92 цього року склав 80-85 тисяч тонн. Як тільки поставки від основного партнера почали різко скорочуватися, це призвело до дефіциту, тобто найближчим часом утримувати ціни на існуючому рівні більше не вдасться.

Складний період на ринку почався ще з вересня: саме тоді проходили планові ремонтні роботи на Мозирському НПЗ, та й більшість договорів із українськими компаніями до жовтня закінчилися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Експерти запевняють: на цінову політику впливають два основні чинники. Зокрема, зовнішня вартість в Європі та курс національної валюти. Але наскільки буде коригуватися тариф, у першу чергу залежить від кожного окремого оператора.

Після перевірки Антимонопольного комітету вдалося встановити, що роздрібні ціни на А-95 підвищилися мінімум на 5%. Наприклад, в мережах WOG, ОККО, SOCAR – на 1,5-2 грн за 1 л палива.

“Котирування нафти і нафтопродуктів на європейських біржах виросли у зв’язку з руйнівними ураганами в США. Стихія паралізувала роботу підприємств, розташованих на узбережжі Мексиканської затоки. Американський ринок дуже сильно інтегрований у світовий і впливає на його формування. Крім того, США, як Канада і Саудівська Аравія, – великий світовий виробник нафти і нафтопродуктів”, – прокоментував головний редактор профільного видання “НафтоРинок” Олександр Сіренко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...