facebook

Порошенко у Брюсселі зробив заяви про “безвіз”, фінансову допомогу і Мінські угоди

Президент України Петро Порошенко після міні-саміту в Брюсселі зробив низку заяв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

61_main_ukr

Так, глава держави очікує, що найближчим часом комітети Європарламенту завершать усі формальності для голосування щодо безвізового режиму Україні.

“Я хотів би подякувати членам комітету у закордонних справах Європарламенту, і доповідачу, і іншим за надзвичайно професійну роботу, яка була зроблена для розгляду цього питання. Ми очікуємо, що формальні процедури в комітетах будуть завершені до літніх канікул в парламенті”, – сказав Порошенко.

Також президент висловив сподівання, що найближчим часом вирішиться питання надання Євросоюзом макрофінансової допомоги Україні.

“Домовилися про макрофінансову допомогу. Ми сподіваємося на те, що два останні пункти будуть вирішені найближчим часом… і після того, як буде прийнято рішення МВФ про виділення чергового траншу Україні, Євросоюз приєднається до цього шляхом надання Україні макрофінансової допомоги разом з кредитними гарантіями, які нам нададуть США”, – сказав глава держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, Порошенко повідомив, що напередодні прийняття Євросоюзом рішення про продовження санкцій проти Росії передав керівництву ЄС інформацію про імплементацію Мінських угод.

“Ми очікуємо позитивних повідомлень по завершенню роботи саміту Євросоюзу і засідання Європейської Ради, і сьогодні дуже важливим було передати останню інформацію про імплементацію Мінських угод, щодо тих проблем, які є, на окупованих територіях, і довести чітку і зрозумілу позицію України”, – сказав президент.

Нагадаємо, у Брюсселі 27 червня пройшли політичні консультації високого рівня – міні-саміт – за участю керівництва України та Європейського Союзу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...