facebook

Екс-прем’єра Молдови засудили до 9 років позбавлення волі

Колишнього прем’єр-міністра Молдови Влада Філата засудили до 9 років позбавлення волі за обвинуваченнями в корупції. Він також має сплатити штраф у розмірі 60 тисяч леїв (близько 2,7 тисяч євро) і не зможе обіймати державні посади упродовж п’яти років. Таке рішення суд в Кишиневі виніс у понеділок, 27 червня.

0,,16647774_303,00

Водночас держобвинувачення наполягало на тому, щоб Філат був засуджений до 19 років ув’язнення. Екс-прем’єра також звинуватили в співучасті у крадіжці грошей із банківської системи країни. Адвокати Філата заявили про намір оскаржити вирок в апеляційному суді, повідомляє агентство “Інтерфакс”.

Нагадаємо, Філата відправили у відставку через звинувачення в корупції та затримали 15 жовтня 2015 року в будівлі парламенту. Незадовго до цього депутати за наполяганням генерального прокурора позбавили Філата депутатської недоторканності.

Підставою для порушення кримінальної справи була заява молдовського підприємця Ілана Шора, який стверджував, що з 2011 року передав Філату близько 250 мільйонів доларів США хабарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...