facebook

Дякуємо Зайцевій: на водіїв чекає нове життя, ПДР повністю перепишуть

Стало відомо, як зміняться штрафи для водіїв, які порушують ПДР

У зв’язку з останніми гучними смертельними аваріями на дорогах, уряд України вирішив серйозно посилити штрафи і покарання для водіїв.

Так, 25 жовтня Рада буде голосувати за “нове” життя для водіїв. Серед основних пунктів документа – можливість обмеження швидкості руху до 50 км/год.

Відзначимо, така швидкість руху прийнята у всіх країнах ЄС і рекомендована Всесвітньою організацією охорони здоров’я. За перевищення швидкості водіїв чекатимуть драконівські штрафи.

На даний час за перевищення швидкості на 20 км водій повинен заплатити штраф 255 грн. За керування автомобілем в нетверезому вигляді – 10,2 тисячі гривень. Повідомляється, що після прийняття нового закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, штрафи можуть збільшитися до 40 тис. грн. Крім того, у водіїв почнуть вилучати права на три роки.

Також МВС наполягає на тому, щоб парламент проголосував за введення фото- і відеофіксації порушень на дорогах. Таким чином водіям почнуть розсилати так звані «листи щастя» – сповіщення про штрафи.

Крім цього уряд хоче влаштовувати масову перевірку на алкоголь для водіїв. Для цього на дорозі може виставлятися спеціальний тимчасовий знак. І всі водії будуть потрапляти у своєрідну пастку – зону, де патрульний може зупинити будь-яке авто і оцінити на око стан водія або запропонує подихати в трубочку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...