facebook

Жириновський вибовкав далекосяжні плани Кремля щодо “гарячих” конфліктів

«Конфлікт через Нагірний Карабах, який вважають своїм і вірмени, і азербайджанці, нагадує суперечку арабів і євреїв через Єрусалим, і дозволити його самі вони ніколи не зможуть. Тільки за участю третьої сторони».

Про це сказав лідер ЛДПР Жириновський виданню «Моска-Баку», пише Мінвал.

«У складі Російської імперії і СРСР не було чітких меж, і ніякого великого значення не мала адміністрація. Вірмени жили в Баку, і азербайджанці жили в різних частинах Вірменії. Але з’явилися кордони, і тепер це окремі держави, кожне з яких вважає Нагірний Карабах своїм, і вони ніколи не домовляться. Там всюди гори, а ця територія зовсім маленька. Це як Єрусалим, завжди через нього залишиться суперечка між ізраїльтянами та арабами.

Тому тут потрібен зовнішній арбітр – це може бути тільки Москва, оскільки вони всі говорять російською. Аналогічні конфлікти є і в Придністров’ї, те ж саме в Абхазії, те ж саме в Південній Осетії. Ось чотири місця, де в складі імперії чи СРСР проблем не було, а як тільки відокремилися, відразу проблеми виникли», – продовжив Жириновський.

«Ми переконані, що кордони СРСР добровільно, через референдуми, але повинні бути відновлені, всі колишні республіки повинні увійти до складу Росії і тоді настане мир, все місцеві конфлікти будуть врегульовані, всі народи однієї величезної країни зможуть жити спокійно, не боячись завтрашнього дня», – уклав політик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...