facebook

Викрадення немовляти в Києві і затримання зловмисників: всі подробиці (відео)

У скоєнні злочину брала участь сімейна пара, яка нещодавно втратила свою дитину

Зухвале викрадення двомісячного немовляти в дитсадку Оболонського району Києва закінчилося його поверненням батькам і затриманням двох зловмисників.

Викрадення сталося в дитячому садку №606 на Оболоні. Поки батько викраденої дівчинки пішов в дитячий сад забирати старшу дочку, невідомий чоловік забрав дитину і втік. Він залишив коляску з дівчинкою під сходами на першому поверсі будівлі, а сам пішов у групу. Коли ж через кілька хвилин повернувся, виявив порожню коляску без переносного кошика.

Пізніше з’явилося відео моменту, як невідомий забирає двомісячну дитину в невідомому напрямку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці заявляли, що викрадачка стежила за батьком дитини, коли той прийшов в садок.
“Ми вже розуміємо, що жінка стежила за батьком, який йшов з коляскою до дитячого садка, це зафіксовано на камерах відеоспостереження. Зрештою батько сам впізнав зловмисницю і повідомив, що кілька разів по дорозі до садка бачив жінку”, – сказали в поліції.

У підсумку, ближче до полудня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що дитина була виявлена в Вишгороді, що під Києвом, а викрадачі затримані.

Як розповів радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко, зловмисниками виявилася сімейна пара, яка втратила недавно свою дитину.

“Поліцейські кинулися перевіряти сотні відеокамер розташованих в громадських місцях, в торгових центрах, АЗС, зупинках транспорту. Особливу увагу було приділено аптекам і дитячим магазинам. Один з поліцейських, перевіряючи відеокамеру в аптеці міста Вишгород, побачив молодих чоловіка і жінку, які підпадали під опис викрадачів. Вночі був проведений комплекс слідчо-оперативних заходів, що дозволили встановити особи та місцезнаходження викрадачів. І вони були затримані сьогодні близько полудня. З моменту викрадення і до моменту за тримання викрадачів не минуло й 24 годин. Викрадачами виявилася сімейна пара з Вишгорода”, – розповів політик.

Також з’явилося відео, завдяки якому вдалося засікти парочку в Вишгороді.

У свою чергу в київській поліції озвучили страшну версію, навіщо викрадачам знадобилося красти дитину. Глава Нацполіціі Андрій Крищенко заявив, що викрадачі викинули місяць назад свою померлу дитину.

“Ми ще будемо з’ясувати всі ці події, оскільки в поліції Києва не зафіксовано знайдених трупів немовлят в смітнику. Тому ми будемо з’ясовувати, вона покаже, куди вона викинула. У нас версія, що вона, таким чином, з огляду на, що у неї теж була дівчинка, хотіла приховати смерть своєї дитини і видати цю дитину за свою. Але це ще версія і поки показань на цю версію у нас немає”, – сказав він і додав, що дитину вже повернули батькам.

Прокуратура Києва готує повідомлення про підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу двом викрадачам.

Відреагував на вдалу операцію правоохоронців президент України Петро Порошенко.

“Спасибі поліції, яка знайшла немовля, викрадене на Оболоні в Києві. Це звістка, якої чекали всі ми і особливо батьки дитини”, – сказав глава держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...