facebook

“Там буде просто різанина”: Путін розповів про страшні плани щодо Донбасу

Російський президент висловився з приводу окупованих його ж державою територій України.

У разі закриття кордону між Росією і східними областями України, на Донбасі може відбутися повторення трагедії, що сталася в Сребрениці в 1995 році, передає Ukr.Media. Про це заявив президент РФ Володимир Путін.

“Чого ми боїмося, я вам скажу. Якщо можна так сказати, що ми боїмося чогось. Якщо дати можливість до вирішення політичних питань, до вирішення питання про надання цим територіям (Л/ДНР – Прим. ред.) особливого статусу у відповідності з законом, який прийнятий Радою і зараз продовжений на рік, якщо не прийняти закон про амністію, якщо не зробити цього, то закриття кордону між Росією і невизнаними “республіками” призведе до ситуації нарівні з Сребреницею”, – сказав він.

“Там буде просто влаштована різанина, ми це не можемо допустити і ніколи не допустимо”, – додав російський гарант.

Нагадаємо, що різанина в Сребрениці сталася в 1995 році. Сербські війська, які блокували оголошене “зоною безпеки” місто, взяли його і знищили до восьми тисяч дорослих чоловіків з числа боснійських мусульман, відпустивши жінок і дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відзначимо, що напередодні 20-ї річниці трагедії Великобританія внесла на розгляд Ради Безпеки ООН резолюцію про визнання різанини в Сребрениці геноцидом. Але проект резолюції був зустрінутий вороже в Сербії.

Боснійські серби навіть звернулися з проханням до Росії накласти вето на ухвалення даної резолюції. І в Кремлі погодилися.

Тоді представник Росії в ООН Віталій Чуркін висловив думку, що ухвалення проекту резолюції “загострило б ситуацію на Балканах”, а посол США в ООН Пауер заявила: “Вето Росії розбило серця членам тих сімей, і це ще одна пляма в історії цієї Ради”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...