facebook

Світлодіодне освітлення псує смак молока

У молока погіршується смак через світлодіодного освітлення. До такого висновку прийшли вчені з департаменту харчових технологій Корнельського університету заявили. Якщо молока було схильний “опроміненню” протягом чотирьох годин, то його смак різко змінювався.

xranenie-moloka_1

Про це повідомляє Digital Trends. Автори дослідження відзначають, що при правильному зберіганні пастеризоване молоко зберігає свої смакові якості близько двох тижнів. LED-лампи значно зменшує цей термін.

“Часто в магазинах за допомогою світлодіодів підсвічують прилавки, в тому числі і з молоком, але це може завдати серйозної шкоди якості продукту”, – розповів провідний автор дослідження, доцент Роберт Дандо.

Вчені, в ході експерименту попросили споживачів оцінити смак знежиреного молока і жирністю 2%. Один із зразків тримали в абсолютно темному приміщенні, а інший – чотири часу “опромінювали” світлодіодами.

Споживачам дуже сильно не сподобався смаком “опроміненого” молока. Воно було гірше того, у якого закінчувався термін придатності. Вчені вважають, що причина в синьому спектрі світлодіодів. Він “вибірково руйнує окремі елементи смаку молока”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...