facebook

Де і в яких регіонах очікуються дощі? Прогноз погоди на тиждень

У найближчі дні синоптики прогнозують в Україні суху і прохолодну погоду. А ось на наступному тижні варто чекати опадів. В яких регіонах пройдуть дощі де буде тепліше і холодніше, пише видання “Сегодня”.

30 вересня, в суботу в Україні без опадів, мінлива хмарність. Температура повітря не підніметься вище + 17 (настільки “тепло” буде тільки в південних областях). Найхолодніше, за інформацією синоптиків, буде в Київській (вдень від 10 до 12 градусів тепла) і Полтавській (від 11 до 13 градусів тепла) областях.

1 жовтня в неділю стовпчик термометра коливатиметься практично в тих же межах. Так, на сході. Якщо на заході країни вдень буде від +12 до +17, то в центрі і в східних областях – від 11 до 13 градусів вище нуля.

2 жовтня, в понеділок українців знову чекає суха холодна погода без різких змін. Так, на півночі країни середня температура повітря складе 11-13 градусів вище нуля, на півдні – від 14 до 16 градусів тепла. У центрі – від +11 до +14. Найхолодніше буде в Сумській області (10-12 градусів вище нуля), а найтепліше – в Ужгородській області (від 15 до 17 градусів тепла).

3 жовтня, у вівторок, в Україну приходять осінні дощі. Правда, лити буде тільки на заході країни, в Закарпатській, Волинській, Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях. Температура повітря вдень там складе від 13 до 15 градусів вище нуля. На решті території країни погода не зміниться – середня температура продовжить коливатися в діапазоні від 12 до 16 градусів тепла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

4 жовтня, в середу, дощі продовжать “наступ”. Опади, крім західних областей, очікуються в центрі і на півночі. При цьому, дощі не принесуть з собою відчутне похолодання, і середня температура повітря вдень по всій Україні складе від 12 до 16 градусів.

Народний прогноз погоди.

30 вересня відзначається день пам’яті святих Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, повідомляє портал “Синоптик”. Люди в цей день спостерігали за журавлями: якщо вони полетять, то на Покрову (14 жовтня) буде мороз, а ні, то зима почнеться пізніше. З цього часу уже можуть бути перші заморозки (нижче 2 градусів морозу). У цей день може бути як дощова і холодна погода, так і ясна, сонячна.

1 жовтня вшановується пам’ять мучениці Аріадни. У народі цей день називався Орина Шиповниця, журавлиний політ. Якщо на Аріну журавлі полетять, то на Покрову (14 жовтня) буде перший мороз; якщо ні, то до Артем’єва дня (2 листопада) не буде жодного морозу – “сльота простоїть”. Яка погода 1 жовтня, така буде і 1 квітня.

2 жовтня вшановується пам’ять мучеників Трохима, Саватія і Зосими Пустельника. З 2 жовтня проходили Трофимівські вечірки – вибір наречених. “На Трохима не проходить щастя мимо: куди Трохим, туди і воно за ним”. У цей день бував і перший снігопад. Якщо до цього дня лист з берези і дуба опав не чисто – потрібно чекати сувору зиму.

3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакіди. У народі цей день називався Астаф’єві вітри або Астаф’єв Вітряк. День, як правило, бував вітряний, і по вітрі судили про погоду: якщо вітер північний – близько холоднеча; південний вітер – до тепла; західний – до мокроти, дощів, а східний – до ясної погоди.

4 жовтня вшановується пам’ять святого апостола Кіндрата. Погода в цей день має величезне значення, оскільки якою погода бувала в цей день – такою вона залишиться і в наступні чотири тижні, тобто весь жовтень. Однак ясна погода у цей день у поєднанні з північно-східним вітром обіцяє і холодну зиму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...