facebook

Дембель, ордени і черешня. Як Порошенко несподівано відвідав передову в зоні АТО

Президент України Петро Порошенко в п’ятницю, 24 червня, відвідав передову в зоні АТО на сході України, де підписав указ про демобілізацію, нагородив військовослужбовців і пригостив їх черешнею. Його прес-секретар Святослав Цеголко заявив, що поїздка не була запланована.

95_main_ukr

На позиції Збройних Сил України у Водяному глава держави підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час 5-ї хвилі часткової мобілізації. Це село розташоване у двох кілометрах від нового терміналу та 800 метрах від злітної смуги донецького аеропорту, який українські військові захищали 242 дні.

Крім того, Порошенко нагородив бійців 14 орденами і медалями, а також привіз на передову по 60 кг черешні та полуниці. За словами радника президента Юрія Бірюкова, глава держави просто сказав перед виїздом: “Юра, недобре з порожніми руками. Треба смачне”.

126537_main

126543_main

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Порошенко відвідав блокпост “республіка міст” поблизу Пісків, подякувавши військовослужбовцям з 128-ї бригади і нагородивши за службу. Блокпост розташований на недобудованому мосту біля зруйнованого донецького аеропорту і захищає тил сил АТО. Там регулярно відбуваються бойові зіткнення. Раніше цей блокпост контролювали бойовики бригади Восток.

“Спасибі вам, хлопці, за високий бойовий дух, силу та впевненість – переконався в цьому особисто. Поки ви несете службу на передовій – громадяни можуть почуватися в безпеці. Україна вдячна кожному з вас!” – резюмував президент.

Раніше Порошенко особисто зателефонував солдатам 41 мотопіхотного батальйону, які знищили БМП бойовиків під Новотроїцьким Донецької області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...