facebook

Склади в Калинівці могли підірвати завербовані місцеві, – експерт про версії вибуху

Підрив військових складів у Калинівці на Вінниччині міг бути здійсненим з безпілотника. Маленький безпілотник можна й не помітити, і його не так легко збити, навіть якщо його вчасно виявили.

Таку думку сайту “24” висловив військовий експерт Антон Міхненко. Як відомо, вибухи боєприпасів на військових складах у Калинівці Вінницької області почалися 26 вересня близько 22-ї години.

“Треба розуміти, який був безпілотник. Чи це зайшла диверсійна група і підірвала склади за допомогою безпілотного літального апарату, чи це ударний безпілотник, який використала РФ”, – говорить Міхненко.

Водночас, як вважає військовий експерт, швидше за все, це могла бути диверсійна група.

Не виключено, що Росія завербувала когось з місцевих. Ця версія найбільш реалістична. Або могли завербувати когось із самого складу. І цих людей теж складно виявити. Навіть спецслужбам. Тому потрібне повномасштабне розслідування комісії, яка повинна визначити, чи були там ознаки диверсії, чи це вибух, пов’язаний з необережністю поводження з вогнепальним озброєнням,
– наголошує Антон Міхненко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому, зазначає військовий експерт, вибухи складів ніяк не вплинуть на рішення США щодо надання нам летального озброєння. Це політичне питання. За словами Міхненка, не можна говорити, що Захід побачив, що у нас стало менше боєприпасів і вирішив нам допомогти. Адже після вибухів у Балаклії нам зброю не надали. Вирішення цього питання перебуває в іншій проекції.

Нагадаємо, до ліквідації загрози залучено понад 1200 людей та 50 одиниць техніки. З Калинівки та прилеглих населених пунктів евакуювали близько 28 тисяч осіб. Повітряний простір над Калинівкою в радіусі 50 кілометрів закрили. Також змінено графік руху 47 потягів. За фактом вибухів на артскладах у Калинівці прокуратура почала провадження за статтею 113 “Диверсія”.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...