facebook

Як впоратись зі стресом на роботі: три прості поради

Гнівні коментарі начальника, зірвані дедлайни та недоспані ночі – це далеко не все, що може спровокувати стрес на роботі. В свою чергу постійне перебування у стресових ситуаціях може негативно позначитись на вашому здоров’ї.

Звісно, найефективніша порада боротьби зі стресом – це його відсутність. Щоб не виникало неприємних ситуацій, потрібно навчитися правильно розподіляти свій час та виконувати усі завдання. Якщо ж стресу не укинути, його негативні наслідки можна зменшити, а то й взагалі звести до нуля.

Ці корисні поради допоможуть швидко опанувати себе і менше нервувати.

Робіть перерви

Перерви під час робочого процесу просто необхідні. Коли, ви відчуваєте, що стрес ось-ось вас поглине – робіть перерву негайно. Пройдіть 10 хвилин на свіжому повітрі, зробіть собі чай, або сходіть на обід. Ці прості речі допоможуть відволіктися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І, як не дивно, а дослідження показують, що працівники, які регулярно роблять перерви набагато продуктивніші, аніж ті, хто не відволікаються від робочого процесу взагалі.

Займайтеся йогою

Сьогодні більшість із нас більшу частину доби проводить за комп’ютером. Тож не дивно, що ми страждає від хронічної втоми і легко піддаємося стресу. Вашому організму потрібна фізична активність. Найкраще для офісних працівників – це йога. Адже ця духовна практика дозволить тренувати не лише тіло, а й дух.

Пийте менше кави

Ранкова доза кави – це вже ритуал усіх офісних працівників. Але якщо ви відчуваєте, що починаєте дуже легко піддаватися стресу, від кави варто відмовитись.

Кава прискорює серцебиття і психологічні симптоми тривожності. Замість нього спробуйте чай з ромашкою або зелений чай – вони мають заспокійливий ефект.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...