facebook

На виборах в Німеччині виграв Путін, – Портников

Попри те, що на виборах до Бундестагу найбільше голосів зібрали християнські демократи – виграв на них президент Росії Володимир Путін.

Таку думку висловив політолог Віталій Портников і нагадав, що і ХДС, і СДПН отримали найгірший результат за всю післявоєнну історію Німеччини. повідомляє “Лівий берег”.

“Можливо, комусь це твердження здасться занадто сміливим. Але однією з головних тем в передвиборній кампанії стала міграційна криза – саме вона коштувала християнським демократам традиційних виборців і перетворила на третю політичну силу в країні правопопулістів з «Альтернативи для Німеччини”, – зазначив він.

Портников наголосив, що безпрецедентна кількість мігрантів навалилася на Німеччину саме завдяки російськими зусиллям в Сирії.

Він додав, що відновлення балансу німецької політичної системи перетворюється в найважливішу завдання четвертого терміну Меркель.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо Меркель залишить свою посаду, залишивши Німеччину без путінської «Альтернативи» і надавши нове дихання європейського проекту, їй не просто буде забезпечено місце в підручниках історії. Їй буде забезпечено місце в нашій вдячній пам’яті, тому що в цьому випадку у нас з’являється шанс. Простий шанс жити на мирному континенті, починаючому забувати – а не знову згадувати – що таке тоталітаризм і тиранія. Континенті, жителі якого не будуть пишатися ні Гітлером, ні Путіним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...