facebook

Авіація має бути тією силою,що здатна зупинити агресора

Президент Петро Порошенко наголошує, на необхідності розвитку Повітряних Сил України задля забезпечення оборони держави.

39212

“Наша військова авіація за своїм призначенням, вогневою потужністю і дальністю бойового застосування має стати тією силою, що разом із іншими складовими оборони забезпечить стримування агресивних амбіцій РФ, яка буде спроможна завдати адекватний удар у відповідь будь-якому агресору”,- наголосив Глава держави під час виступу на урочистій церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Президент нагадав, що дотримуючись зобов’язань в рамках Мінських домовленостей наші Збройні Сили не застосовують бойову авіацію. Проте авіатори несуть бойове чергування з протиповітряної оборони держави, виконують завдання з перевезення поранених, особового складу, військового майна.

За словами Глави держави, усвідомлюючи роль і місце військової авіації у захисті повітряних рубежів держави 2016 рік визначено роком Повітряних Сил. У поточному році на відновлення техніки виділено близько 2,5 мільярдів гривень.

“Це дозволить армії отримати з ремонту близько 50 літальних апаратів з відновленою боєздатністю: 35 літаків, решта – гелікоптери. Близько половини з них пройдуть глибоку модернізацію”,- констатував Петро Порошенко зауваживши, що вітчизняні ремонтні підприємства вже опанували технології замкнених циклів ремонту основних типів військової авіаційної техніки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Потужності дозволяють модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки та майже на половину підвищити коефіцієнт її бойового застосування. В Повітряних Силах вже сьогодні використовуються понад 30 відремонтованих і модернізованих літаків різних типів Міг-29, Су-24, Су-25 та Л-39.

Президент також повідомив, що планується поповнення авіаційного парку українського війська. “Близькою перспективою є закупівля спеціальних літаків на базі вітчизняного транспортного літака Ан-148, модернізація до 2020 року десятків літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, створення нових керованих авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки. Значний розвиток набула розробка і виробництво безпілотних літальних апаратів”,- сказав він.

39213

Петро Порошенко підкреслив, зважаючи на виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою, наголосив Глава держави. І Харківський університет Повітряних Сил справляється із виконанням цього завдання.

За словами Президента, за особисту мужність і героїзм більше 200 військовослужбовців Військово-повітряних Сил відзначені державними нагородами. Серед них, військовий льотчик генерал-лейтенант Василь Нікіфоров став повним  кавалером ордена Богдана Хмельницького, а випускниця Харківського університету Повітряних Сил Герой України Надія Савченко – стала символом незламності.

“Сьогоднішній випуск не схожий на попередні – вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, пілотуючи вертольоти Мі-8 та Мі-24, літаки-штурмовики Су-25 та винищувачі Міг-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках відповідним нальотом по 43 та 36 годин, а загальний наліт випускника за роки навчання в університеті перевищив 206 годин на кожного”,- підкреслив Петро Порошенко.

Завдяки поліпшенню забезпечення Повітряних  Сил середній наліт екіпажів на перше півріччя 2016 року склав 27 годин, зазначив Президент, висловившись за подальше нарощування кількості годин у повітрі.

У рамках відвідин університету Главі держави були продемонстровані польоти бойової авіаційної техніки та зразки техніки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...