facebook

5 факторів, які найчастіше призводять до розлучення

Створення сім’ї – процес по-справжньому складний.
У ньому неминучі кризи, конфлікти, сумніви, і це нормально. Якщо підійти до виникаючих проблем з розумом, то виявиться, що це зовсім не трагедія, а можливість перейти на новий рівень у відносинах.

Ми дуже хочемо, щоб щасливих сімей ставало все більше. Тому сьогодні ми вирішили розповісти про небезпеки, які можуть зустрітися в шлюбі, і показати, як правильно з ними справлятися.

Необдумане рішення про шлюб

Вчені з Університету Юти стверджують, що дівчата, у яких до весілля було менше трьох партнерів, розлучаються набагато частіше, ніж більш досвідчені ровесниці. Швидше за все, це пов’язано з тим, що молоді і недосвідчені дівчинки часто виходять заміж, сліпо керуючись закоханістю, а вона має властивість закінчуватися.

Що робити? Шлюб – це серйозна, тривала і не завжди приємна внутрішня робота. Приймаючи рішення про одруження, необхідно віддавати собі в цьому звіт: «я беру відповідальність за наші відносини і приймаю рішення працювати над ними».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рутинна робота по дому

У сучасній психології є думка, що суворі правила в побуті можуть бути поширеною причиною розлучень. Суворий графік виносу сміття і протирання пилу створює відчуття другої роботи, а не затишного будинку.

Що робити? Креативити! Загальні жарти і традиції, зміна обов’язків перетворюють рутинні справи на кшталт прибирання і готування в захоплюючу гру. Будьте простіше. Побалуйте себе, замовивши піцу або відправившись в улюблене кафе на вечерю замість того, щоб готувати з останніх сил. Відкладіть прибирання з суботи на «пізніше». Або зробіть змагання в дусі «хто швидше витре пил» з приємними призами.

Хтось із вашого оточення розлучається

Близьке спілкування з роздумуючою про розлучення парою, може виявитися руйнівним чинником для сімейних відносин, якщо між подружжям немає достатнього контакту. Коли тема розлучення стає звичним явищем, у подружжя виникає ризик провести паралелі зі зруйнованою парою і знайти багато спільного між різними історіями.

Що робити? Рецепт від такої проблеми лежить глибше, ніж розрив зв’язків з «небезпечною» парою. Головне тут – мати по-справжньому близькі стосунки з чоловіком, причому не тільки в момент розлучення абстрактної Ані, але і до, і після нього. Щиро розмовляйте один з одним. Коли у відносинах панує правильний мікроклімат, зовнішні чинники не зможуть їх зруйнувати.

Серйозна завантаженість на роботі

Кар’єра – це прекрасно, якщо вона не заповнює собою все особисте життя. Імідж висококваліфікованого фахівця виявиться зовсім не таким важливим, якщо раптом встане загроза втратити сім’ю. Так само як не можна нехтувати своїми обов’язками на робочому місці, не можна нехтувати своїми обов’язками в будинку.

Що робити? Правильно розставляти пріоритети. Необхідно розмежувати простір роботи і сім’ї і не перебільшувати значимість одного на шкоду іншому. Вміти відмовити шефу в проханні затриматися на роботі в вечір п’ятниці. Вміти пояснити коханій людині, як важлива сьогоднішня зустріч, і знайти іншу, компромісну, дату для побачення. Це дійсно важливо.

Замовчування зради

Зрада – одне з найскладніших випробувань, які можуть випасти на долю родини. Якщо помилка вже зроблена, то розплати не уникнути.

Що робити? Важливо зрозуміти, що все життя зберігати таємницю ще більш руйнівно для сім’ї, ніж зізнатися щиросердно. Ніхто не ручається, що друга половина зуміє пробачити і родина не зруйнується після відвертого пояснення. Але можна стверджувати з імовірністю в 100%, що такий «тайник» в серці одного з подружжя буде роз’їдати відносини зсередини. Якщо чесність дає шанс «вилікувати» сім’ю, то брехня відбирає останню можливість.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...