facebook

Переговори в Мінську: Київ висунув Росії ряд вимог

Українські представники в ТКГ наполягають на скасуванні указу Путіна щодо визнання “паспортів ОРДЛО”.

На переговорах Тристоронньої контактної групи Київ висунув ряд вимог бойовикам і російській стороні. Про це повідомила в Facebook прес-секретар представника України в Контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер за підсумками переговорів.

“Українські представники відновили вимога про необхідність скасування указу президента РФ про визнання т.зв. “документів ОРДЛО” та інших нормативно-правових актів, прийнятих на його виконання; поставили питання повернення під юрисдикцію України захоплених на території ОРДЛО підприємств і державного майна; а також знову поставили питання створення в рамках ТКГ нової робочої підгрупи з питань кордону”, – йдеться в повідомленні Оліфер.

Крім того, за її словами, Київ в черговий раз позначив принципову позицію: вирішення питань безпеки – ключ до імплементації всіх складових Мінських угод.

“Стійкий режим припинення вогню, в тому числі і дотримання шкільного перемир’я – основне завдання підгрупи з безпеки, робота якої сьогодні відбулася на базі Тристоронньої контактної групи”, – підкреслила Оліфер.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомлялося, під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона чітко позначила свої вимоги – Дебальцеве має відійти під контроль України, звільнити території від російського озброєння.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...