facebook

Пенсійна реформа: кому з українців щороку підвищуватимуть пенсії на 9%

Проект пенсійної реформи передбачає 9-відсоткове щорічне зростання пенсій для громадян, які, маючи необхідний стаж, виходитимуть на пенсію не в 60 років, а пізніше.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

“Вік виходу на пенсію визначатиметься розміром страхового (трудового) стажу, тобто залежатиме від добровільного вибору кожного працювати легально. Більше того, розроблена система бонусів дозволятиме тим, хто матиме відповідний стаж для призначення пенсії в 60 років, добровільно вийти на пенсію пізніше та збільшити таким чином її розмір на 9 відсотків за кожен рік”, – зазначив він.

Крім того, Шамбір зауважив, що найбільшого ефекту від осучаснення пенсій у вигляді значного збільшення їхнього розміру зазнають ті пенсіонери, які виходили на пенсію до 2008 року включно.

За його словами, це означає, що всі, хто вийшов на заслужений відпочинок і в дев’яностих, і в двотисячних включно до 2008 року, отримають суттєве збільшення пенсій.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас посадовець запевнив, що осучаснення торкнеться і тих пенсіонерів, яким пенсії призначалися з 2008 по 2017 роки, проте у меншому розмірі, оскільки показники, за якими розраховувалися їхні пенсії, були більш відповідними сучасним.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...