facebook

Страшна статистика: в Україні названа кількість самогубств серед ветеранів АТО

За весь час війни і агресії Росії проти України, понад 500 українських воїнів наклали на себе руки в результаті посттравматичного синдрому.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила глава парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

Вона зазначила, що фахівці національного державного інституту соціальної і судової психіатрії МОЗ України підрахували, що майже 85% суїцидів здійснюють учасники АТО у віці до 40 років, більшу частину з них складають особи до 30 років (45,5% від усіх).

Одним із найістотніших серед факторів, пов’язаних з суїцидом, виявилося “стан алкогольного або наркотичного сп’яніння під час здійснення суїциду”. Він був зафіксований у 51% загиблих.

За її словами, самогубства – це проблема всіх країн, які воювали, але в Україні це питання стоїть особливо гостро. “Це – страшна статистика, яка вимагає негайного втручання держави і суспільства в ситуацію”, – додає вона.

Серед механізмів суїциду – поранення від вогнепальної зброї (61%), і повішення (31%). “Це – страшна статистика, яка вимагає негайного втручання держави і суспільства в ситуацію”, – додає Богомолець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона також повідомила, що на базі Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров’я України створено реєстр суїцидів серед військовослужбовців і демобілізованих із зони АТО.

За її словами, на сьогоднішній день в базі знаходиться понад 100 анкет, отриманих від Міністерства внутрішніх справ України.

Психологічний портрет самогубця — ветерана війниПроблема суїцидів серед ветеранів АТО — одна з найболючіших трагедій н…

Posted by Ольга Богомолець on Montag, 18. September 2017

Як раніше повідомляв “Обозреватель”, фахівці стверджують, що когнітивно-поведінкова терапія зміцнює зв’язки в мозку людей, що страждають серйозними проблемами психозів, значно покращуючи відновлення у довгостроковій перспективі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...