facebook

Другий Місяць: вчені знайшли ще один супутник Землі

Вчені знайшли ще один супутник Землі, крім Місяця.

Землі

Про це передає “Дни.ру” із посиланням на Роберта Джадіса і Жеремі Фобьона з Університету Гаваїв.

Вони використовували комп’ютерну симуляцію і з’ясували, що відстані кількох мільйонів кілометрів від Землі є невеликий астероїд, який обертається навколо планети.

Розмір небесного тіла дорівнює приблизно одному метру в діаметрі – саме через це його не бачили раніше. Фахівці називають астероїд “другим Місяцем”. Астрономи вважають, що їхнє відкриття сильно вплине на уявлення про будову Сонячної системи.

Втім, вчені поки не до кінця впевнені в правильності своїх висновків: зазвичай такі небесні тіла не затримуються на орбіті, але новий супутник не поспішає віддалятися від Землі. Однак, фахівці не виключають можливості падіння астероїда на планету.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначимо, що недавно дослідники з Массачусетського технологічного університету в США відкрили, що 4 мільярди років тому у Землі дійсно було два супутники. Вони утворилися після падіння на планету гігантського метеорита. Через якийсь час їхні орбіти перетнулися, сталося зіткнення і менший супутник зруйнувався, розтікся по зворотному боці більшого.

На думку астрофізиків, ця катастрофа може повторитися знову, на цей раз в куди більш глобальних масштабах. Дослідники впевнені, що через кілька мільярдів років Марс змінить свою орбіту і зіткнеться із Землею.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...