facebook

План усунення терориста Захарченка: журналіст розповів подробиці

Інформація про усунення ватажків самопроголошених республік надійшла одразу з кількох перевірених джерел – із самопроголошеної ради “ДНР” та від осіб, що опікуються донецькими терористами у Москві.

Про це сайту “24” розповів засновник сайту “Новини Донбасу”, журналіст Олексій Мацука. Раніше він повідомив, що зміна керівництва “ДНР” шляхом виборів або видимості виборів відбудеться у 2018 році. А координатор проекту “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук зазначив, що в окупованому Донецьку 5 вересня пройшла нарада так званих “адміністрацій керівників” терористичної “ДНР” та їхніх російських кураторів, де темою обговорення була зміна керівного складу псевдореспубліки.
Я вперше отримав таку інформацію. Тому ми впевнені, що почався процес підготовки до виборів у 2018 році,
– сказав Олексій Мацука.
Окуповані території готують до місцевих виборів за рамками Мінських угод. За словами журналіста, Кремль вирішив оновити політичних ватажків, щоби зменшити рівень радикалізму для переговорів напряму з Києвом. Вибори мають привести у регіон більш керованих людей замість Захарченка та Плотницького, вважає Мацука.

Це один із трьох проектів, які розглядають у Кремлі для отримання бойовиками законної влади на Донбасі. Перший спосіб – Мінські угоди, другий – це введення миротворців, а третій – це провести місцеві вибори.

Вибори дозволять Кремлю позбутися зайвого радикалізму в самопроголошених республіках і привести до “влади” осіб, орієнтованих на діалог із Києвом.

Ймовірна кандидатура на місце Захарченка – народний депутат попереднього скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олександр Бобков. Він був із самого початку у сепаратистському русі, але в ГПУ немає кримінальних справ проти нього. Тому в Москві сподіваються, що у Києві його можуть прийняти у якості переговірника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...