facebook

ЗНО в Україні: російську мову виключили зі списку предметів

З переліку предметів, за якими на основі загальної повної середньої освіти складають зовнішнє незалежне оцінювання у 2018 році, виключена російська мова.

Оновлений перелік предметів затверджений наказом Міністерства освіти і науки, передає “Укрінформ”.

“Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більше ніж з чотирьох навчальних предметів з Переліку”, – сказано в документі.

Всього в Переліку затверджені 11 предметів: українська мова та література; історія України; математика; біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

При цьому для випускників шкіл результати ЗНО з трьох навчальних предметів – української мови та літератури, математики або історії України та одного з предметів, зазначених у переліку – будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у наступному році для проведення ЗНО з іноземних мов будуть використані тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Новацією цих тестів буде частина “Розуміння мови на слух”, яка передбачає прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

У 2018 році ЗНО пройде з 22 травня по 14 липня. Наказ набрав чинності 8 вересня 2017 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...