facebook

Щоб не служити в армії українці тікають до Польщі

Із 2014 року значно знизився вік українських заробітчан, що працюють у Польщі. Одночасно зросла їхня освіта, пише Gazeta.ua.

Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на дослідження, підготовлене Нацбанком Польщі та Варшавським університетом.

В основі дослідження, використали результати опитування, яке провели у Мазовецькому та Люблінському воєводствах. Згідно із дослідженням, до 2013 року включно переважали “багаторазові економічні мігранти” – люди, що приїжджали у Польщу на сезонні роботи.

Зараз зростає кількість людей, які приїжджають на постійну роботу. Так само виросла кількість заробітчан, що приїжджають зі Сходу та Півдня України. До 2013 року їх було приблизно 6% від всіх українських заробітчан, тепер – майже 20%.

“Це часто молоді люди, які відповіли, що причиною до міграції стало небажання служити в армії”, – говориться у дослідженні. Найчастіше причиною міграції називається пошук роботи із вищою платнею.

Загалом українці за результатами минулого року складають близько 29% від всіх економічних мігрантів, що працюють у Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В середньому заробітна платня українців у Польщі складає понад 15 тис грн після оподаткування. Найвищі зарплати – у сфері будівництва — біля 20 тис грн, найменші – у секторі домогосподарства – 13 тис грн. Останнє залишається найбільшим сектором працевлаштування українців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...