facebook

Порошенко схвалив введення безстрокового мораторію на виплату боргу РФ

1462379448_1599223

Президент України Петро Порошенко підписав закон про введення безстрокового мораторію на виплату боргу перед Росією. Відповідна інформація міститься насайті Верховної Ради.
Документ був схвалений парламентом 12 квітня, 29 квітня його підписав Порошенко. Прийнятий закон скасовує кінцеву дату мораторію (1 липня 2016 року).
Борг перед Росією розміром в три мільярди доларів (плюс відсотки – 75 мільйонів доларів) Україна повинна була погасити до 31 грудня 2015 року, проте припустила технічний дефолт. При цьому кабінет міністрів в грудні 2015-го ввів мораторій на погашення позики. Боргова суперечка між державами розглядається у Високому суді Лондона.
У листопаді 2015 року уряд України успішно завершив операцію з реструктуризації боргу перед приватними кредиторами. У Києві розраховували, що Росія прийме аналогічні умови (списання 20 відсотків тіла боргу і продовження терміну виплат), проте в Москві це зробити відмовилися. МВФ вважає борг перед Росією суверенним. Для врегулювання спору РФ подала позов до України в Високий суд Лондона.
Кредит був виданий Києву в грудні 2013 року за президентства Віктора Януковича. Росія тоді погодилася надати Україні позику в 15 мільярдів доларів. Гроші виділялися через викуп українських єврооблігацій.
Джерело – http://7dniv.info/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...