facebook

У США підтвердили зустріч Обами й Порошенка

Президент Петро Порошенко й Президент США Барак Обама мають намір зустрітися в ході саміту Організації Північноатлантичного договору (НАТО), що відбудеться 8-9 липня у Варшаві (Польща). Про це заступник державного секретаря США Вікторія Нуланд повідомила під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, передають Українські Новини.

576aa34859011-9145926392887_1200

“Я тут (в Україні) зараз перебуваю з колегами з Білого Дому. Ми хочемо зустрітися для того, щоб відчути атмосферу напередодні зустрічі наших президентів у Варшаві на саміті й обговорити наступні кроки, що стосуються й безпеки, і “мінських домовленостей”, – сказала вона.

Раніше Порошенко повідомляв, що в рамках саміту відбудеться засідання комісії “Україна – НАТО”.

“Ми їдемо туди не голіруч… Нами підготовлено, погоджено, розроблено, затверджено і підписано Стратегічний оборонний бюлетень. Це ті зобов’язання, які ми взяли на себе в співробітництві з НАТО”, – говорив Президент.

Крім того, з його слів, передбачено багато дво- і багатосторонніх зустрічей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як повідомляли Українські Новини, віце-прем’єр-міністр з європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе прогнозує проведення зустрічі глав держав “нормандського формату” (Україна, Франція, Німеччина, Росія) після саміту НАТО.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...