facebook

Схід і Захід разом. Українці в Лондоні (+ФОТО)

Фоторепортаж зі столиці Великої Британії про святкування мешканцями та вихідцями з Івано-Франківщини Дня Незалежності України.

«Катті Сарк» (англ. Cutty Sark) – один з найбільш відомих і єдиний збережений до наших днів чайний кліпер. Був побудований у 1869 році. З середини XX століття є кораблем-музеєм і знаходиться в Гринвічі (м. Лондон).

Лондонський Тауер (англ. Tower of London) – укріплення, побудоване на північному березі ріки Темза, історичний центр міста Лондон. Одна з найстаріших історичних споруд Великої Британії, що довгий час слугувала резиденцією англійських монархів. Сьогодні Тауер є одночасно пам’ятником історії та музеєм, включеним до списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Гринвіцький (англ. Greenwich) нульовий меридіан (англ. prime meridian) – географічний меридіан, що проходить через вісь пасажного інструменту Гринвіцької обсерваторії та розділяє західну і східну земні півкулі. Служить початком відліку географічної довготи, є середнім меридіаном нульового часового поясу. Місцевий середній сонячний час на Гринвіцькому меридіані застосовується в астрономії для синхронізації всесвітнього часу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...