facebook

Тренування в залі: поширені помилки, які допускають не лише аматори

Коли регулярні походи в спортзал не приносять належного результату, варто задуматися, що ви робите не так. Іноді навіть звичні речі, які ви виконуєте щодня, можуть виявитися абсолютно невірними.

Ви тренуєтесь щодня

Регулярні тренування і правильне харчування – шлях до стрункого тіла. Але регулярні не означає щоденні. У цьому випадку вас чекає постійна втома, до того ж в організмі збільшиться рівень гормону кортизолу, який може привести до набору зайвої ваги.

Щоб уникнути цього, робіть перерви між тренуваннями, висипайтеся і повноцінно харчуйтеся.

Тривалі кардіотренування

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Кардіотренування корисні для серця, але потрібно знати міру. Надмірні тренування можуть мати негативний ефект. Оптимальний час кардіотренування – 30 хвилин.

Кардіотренування не повинні перевищувати 30 хвилин

Спортивні напої з електролітами

Напої з електролітами можуть принести організму більше шкоди, ніж користі. Особливо під час або після інтенсивних тренувань. Вся справа в тому, що в них крім мінералів міститься велика кількість цукру. Саме тому від вживання таких напоїв варто утриматися.

Ви не п’єте під час тренувань

Багато вважають за краще не пити під час занять спортом, але це невірно. Організм під час тренувань активно втрачає рідини. Тому не варто його надмірно катувати і повністю позбавляти води. Це може привести до поганого самопочуття.

Ви тренуєтесь голодними або на повний шлунок

Тренування на голодний або повний шлунок – погана ідея. У такій ситуації великий шанс, що ви просто не зможете їх закінчити через втому і нездужань. Оптимальний варіант – поїсти за 2 години до походу в спортзал. Це запорука вдалої та продуктивної тренування.

При тренуваннях в залі дотримуйтесь спеціального режиму харчування

Відмова від розтяжки після тренування

Не варто відмовлятися від розтяжки після інтенсивного тренування. Вона допоможе скоротити болю в м’язах, які зазвичай з’являються вже на наступний день. Після розтяжки ви будете почувати себе значно краще.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...