facebook

Ті, у кого немає 15-річного стажу, пенсію не отримають: уряд має намір змінити умови отримання пенсій

Якщо пенсійну реформу приймуть, то для отримання пенсії потрібно мати щонайменше 15 років стажу, а на відпочинок виходити не у 60, а в 65. Про це повідомляє “24 канал”.

У другому читанні і в цілому депутати розглянуть урядовий проект пенсійної реформи. Цей документ має у собі важливі нововведення як для діючих, так і для майбутніх пенсіонерів.

Кабмін планує ввести “осучаснення”: більше 5,5 мільйонів пенсій будуть перераховуватися, таким чином вони можуть вирости від 200 до 1000 гривень. Законопроект передбачає посилення правил розрахунку робочого стажу. Окрім того, у документі зазначено “ефективний пенсійний вік”. Тобто, частина українців піде на заслужений відпочинок у 63 або 65 років.

Правила отримання пенсії у 65 років не змінюється. А вимоги для українців, які в 63 і 60 років хочуть отримати пенсію, будуть рости 10 років. Щороку вони збільшуватимуться на 12 місяців. У 2018 році в 60 років українці зможуть отримати пенсію із 25 роками стажу, а у 2028 році доведеться відпрацювати мінімум 35 років.

Ті, у кого немає 15-річного стажу, пенсію не отримають. Таких в Україні є 100 тисяч осіб. Проте держава виплачує їм соціальні допомогу – 30% від прожиткового мінімуму для непрацездатних відповідно до закону “Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір заявив, що уряд знайшов 11 мільярдів гривень на підвищення пенсій восени. На це витратять надходження з єдиного соціального внеску, які зросли після підвищення зарплат.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...