facebook

Експерти розкрили темне майбутнє гривні

Українцям варто приготуватися до девальвації гривні.

До такого висновку прийшли експерти виходячи з останніх торгів на валютному ринку.

Так, глава аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій упевнений, що долар в Україні буде дорожчати поступово і до кінця року сягне позначки в 27 гривень.

Однак деякі експерти вважають, що причин для різких стрибків украіснкойвалюти немає, а у вересні долар продаватимуть по 26, гривні.

“З переходом на плаваючий курс, скачки гривні вже не загрожують. Що стосується динаміки курсу, гривня зміцнюється до долара з середини січня цього року. Періодично долар дорожчає, проте тренд зміцнення гривні триває, і ознак його розвороту поки немає”, – пояснює старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що до ціни на долар в Україні прив’язана більшість товарів, так як як мінімум четверта частина споживчого кошика українців це експорт.

Так, після подорожчання долара з’являються препосилкі на шляху зростання цін на бензин (кожен долар призводить до зростання вартості світлих нафтопродуктів на 80 копійок). В той же час, вартість палива закладена в собівартість більшої частини товарів.

Безпосередньо до курсу американської валюти прив’язані ціни на квартири і машини в Україні. Крім того, від курсу американської валюти залежать і ціни на газ.

Як повідомлялося, згідно з базовим сценарієм першої в Україні трирічної Бюджетної резолюції, в 2017 році середньорічний курс гривні прогнозується на рівні 27,8 грн/дол, в 2018 році – на рівні 29,3 грн\дол, в 2019 – 30,5 грн/дол, а в 2020 – 31 грн\дол.

У свою чергу експерти дають інші прогнози: так, в Центрі Разумкова обіцяють курс в районі 27 гривень у другому півріччі, а в Concorde Capital припускають, що в кінці цього року долар буде коштувати 28,5 гривні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...