facebook

Волкер назвав єдиний регіон України, де страждають російськомовні

Спеціальний представник американського Держдепу Курт Волкер в інтерв’ю журналістам DW не погодився із заявами російської влади про те, що на сході України страждає російськомовне населення, інформує replyua.net. Зокрема, високопосадовця із СШАпопросили надати власний коментар відносно заяв Кремля про те, що після його переговорів з помічником російського президента Владиславом Сурковим з’явилися «свіжі ідеї та підходи».

Волкер підтвердив, що новий підхід насправді є актуальним, і його суть має полягати у тому, щоб, головним чином, гарантувати безпеку.

«Російська влада заявила, що її турбує становище російськомовного населення у східних регіонах України. Однак хотів би зазначити, що єдиною територією, де страждають російськомовні мешканці, є саме регіон, котрий знаходиться під контролем російських військових. У зв’язку з цим, якщо існує альтернатива для забезпечення безпеки людей так, щоб там не було присутніх представників російських Збройних Сил, можливо, так було б навіть краще для всіх. На вдалося домовитися про забезпечення сценаріїв безпеки, а також було винесено на обговорення політичний процес», – наголосив представник Держдепу США.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...