facebook

Світ чекає нова фінансова криза

Еліта економічних дослідників сумнівається в стійкості фінансового світу до криз. Таким чином, економісти явно дистанціюються від центрального банку США. Вони також бачать невизначене майбутнє для євро.

Про це пишуть Аня Еттель і Хольгер Цшепіц у статті “Нобелівські лауреати попереджають про наступну фінансову кризу”, опублікованій на сайті газети Die Wel.

Найвидатніші розуми економіки попереджають про наступну фінансову кризу. Незважаючи на реформи минулих років, все ще існують прогалини в контролі. Незважаючи на гарні справи на біржі і стабільність кон’юнктури, помилково вважати, що настала стабільність.

Незадовго до початку шостої зустрічі лауреатів Нобелівської премії з економіки, яка вважається свого роду самітом економістів, вони явно дистанціюються від президента американського центрального банку Джанет Йеллен.

В кінці червня в сенсаційній промові вона заявила, що в наш час більше не буде фінансової кризи. “Я б не поставив на це”, – сказав Бенгт Холмстрем, лауреат Нобелівської премії 2016 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Щоразу, коли ми думаємо, що банкрутств більше не буде, ризик збільшується”. Ще більш чітко висловився Едвард Прескотт, лауреат Нобелівської премії 2004 року: “З великою впевненістю можна сказати, що в недалекому майбутньому буде фінансова криза”.

Ризик, який багато хто вже витіснив: в часи терору, можливого ядерного протистояння і нових витівок американського президента, увага до економічних проблем і недоліків у фінансовій системі істотно знизилася. Багато чого буде залежати від того, як тепер відреагують політики, підкреслюють лауреати. “Якщо американська адміністрація у Вашингтоні знову втратить контроль, криза буде більш вірогідною”, – говорить лауреат 2007 року Ерік Маскін.

Визнані економісти сумніваються в тому, що фінансовий світ коли-небудь зможе адекватно підготуватися до криз. В епоху глобальних цифрових мереж – це ілюзія, -каже Деніел Макфадден, лауреат Нобелівської премії 2000 року. “Фінансові ризики – це як електрика у величезній мережі”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...