facebook

У мережі спалахнув скандал через платний туалет у ресторані

В Одесі ресторан японської кухні “Кобе” змусив туристів з Латвії заплатити по 40 грн з людини за відвідування туалету

Про це повідомила журналіст і екскурсовод Ганна Купрій.

За її словами, інцидент стався вже після завершення екскурсії по Одесі.

“Мені щиро шкода, що на момент інциденту з хапання моїх туристок за руки і словами “у нас не прийнято впускати в туалет людей з вулиці” наша екскурсія вже закінчилася. І про те, що трапилося – “штраф за відвідування туалету” в розмірі 80 гривень за двох – я дізналася пізніше, чисто випадково зустрівши гостей з Риги, маму і доньку, на вулиці”, – емоційно написала Анна.

Вона зазначила, що адміністрація ресторану порушила Закон про захист прав споживачів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інформація про те, що сталося сильно обурила користувачів мережі. На їхню думку, подібне є “ганьбою” і “жлобством”. Українці нагадали, що для відвідування туалету не обов’язково бути відвідувачем конкретного закладу.

“Ні один заклад не має права перешкоджати користуванню туалетом, оскільки це фізіологічна потреба. Тобто, якщо в радіусі досяжності немає платних туалетів, а у людини діарея, нудота або повний сечовий міхур, його зобов’язані пустити. Це не про “споживачів” чи ні. Це про гуманне поводження з людьми”, – написала Olga Gdulia.

ри цьому в ресторані свою провину не визнали, заявивши, що споживач – це той, хто “користується послугами ресторану, а не проходив повз”.

“Податки з відвідали туалет ви платите? Де чек? Де прейскурант цін, щоб можна було ознайомитися заздалегідь з вартістю? Чому в меню не вказано, а раптом офіціант обдурить і туалет коштує не 40 грн, а 30, а різницю він собі в кишеню покладе?” – підкреслила Наталія Хіль.

Коли на сторінці ресторану в Facebook поцікавилися, хто його власник, представник “Кобе” назвав обговорюють інцидент “стадом”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...