facebook

Українська армія потрапила в список найкращих (інфографіка)

Міжнародна компанія Global Firepower помістила Україну в топ-30 рейтингу найсильніших армій світу – між Швецією і М’янмою

У щорічному звіті Global Firepower-2017 на першому місці рейтингу стоїть армія США з показником 0,0857 бала (ідеальний показник в рейтингу – 0), а компанію їй в топ-5 склали Росія, Китай, Індія і Франція.

У десятку найбільших світових потуг також увійшли Великобританія, Японія, Туреччина, Німеччина і Єгипет.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для порівняння військової могутності автори рейтингу використовують складну методику, враховуючи понад півсотні різних факторів. При цьому, для більшої об’єктивності, застосовується система бонусних і штрафних балів – наприклад, для сухопутних країн відсутність флоту не впливає на їх рейтинг, а ось для морських країн слабкий флот – це штрафні очки в рейтинг. Так само не враховується ядерний арсенал, проте країни, в яких є ядерна зброя, отримують бонусні бали. Додаткові бонуси отримують також країни-члени військових альянсів, зокрема НАТО.

Всього в рейтингу – 133 країни, в тому числі і Україна. Нашу країну автори розмістили на 30-му місці – це третій показник серед країн-сусідів – як уже згадувалося, Росія на 2-му місці, також нас випередила Польща (19 місце). Зате всі інші сусіди (крім Молдови, не потрапила в рейтинг) – позаду: Румунія на 42-му місці, Білорусь – на 49-му, Угорщина на 63-му, а Словаччина – на 74-му.

Росії наша країна поступається за всіма ключовими показниками, а ось Польщу випереджає за розміром діючої армії, розміром резерву, кількості танків і бронетранспортерів, а також артилерії, зате поступається розміром флоту і авіації.

Нагадаємо, заява про те, що Росія посилює свою військову присутність на кордоні з Україною, є тривожним дзвінком, але не несуть безпосередньої загрози для України.

А у начальника Генштабу Віктора Муженка хотіли вкрасти особисті секрети.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...