facebook

“Дістали ті, курва, українці”!

Це моя квитанція за заплачений штраф, який виписав мені польський митник – за те, що УВАГА!!! – «його дістали ті, курва, українці, бо українцям відкрили кордон і ми роз’їздилися, думаємо, що нам відкрили Європу!»
Ситуація така: кордон, Грушів, два дні тому, одна колія з машин.

Я стою перша перед заїздом до польського митника. Відкритий шлагбаум, перші машини, що були біля віконечка від’їхали вже на українську сторону, бачу махає польський митник у формі, я починаю їхати, виходжу даю паспорти, з кабінки вискакує інший митник і починає на мене кричати – КРИЧАТИ! – чого це я поїхала, це не мені махали їхати, а якомусь бусу, якій заїжджав з боку (в об’їзд всіх машин!), якого я не побачила, що, я мовляв, не знаю, правил дорожнього руху – бо саме він (той митник, що вискочив з будки) мав вийти помахати мені рукою.

На заперечення, що махав рукою його колега – відповідь: мені що з того, ви маєте слухати мене. На заперечення, що махання рукою це не правила дорожнього руху, відповідь – я тут командую і буду вирішувати.

На заперечення, що стоїть одна колія і я не бачила, що когось збоку пускають без черги, відповідь – я тут командую і мене не цікавить, що ти не побачила. На заперечення, що я стояла на знаку стоп і не поїхала б, якби знала, що не можна, відповідь – я тут командую!!!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Я пропустила той бус (чого він поїхав без черги теж питання!), після того митник підійшов до мене і сказав заплатити 200 злотих штрафу, на питання ЗА ЩО?, Відповідь – Мовляв, я порушила правила дорожнього руху – А ДАЛІ ВСЛУХАЙТЕСЬ!! – БО ВИ ВСІ УКРАЇНЦІ ДІСТАЛИ, ПОВІДКРИВАЛИ КОРДОНИ І ВИ ВЖЕ ДУМАЄТЕ, ЩО МОЖЕТЕ РОБИТИ, ЩО ХОЧЕТЕ, ПОВПУСКАЛИ ВАС У ЄВРОПУ, КУРВА, ТІЛЬКИ ГРОШИМА ВАС НАКАЗУВАТИ МОЖНА І ЗАКРИВ ВІКНО!

В мене забрали паспорт, документи на машину, права. Митник закрився у будці і припинив пропускати всіх. На питання, інших водіїв, коли можна буде їхати – відповідь одна – нехай платить штраф!

Я, як українка -, як громадянин, яка ніколи не порушували правила перетину, ніколи не возила контрабанди, ніколи не мала проблем із законом, завжди мала довготермінові службові візи, як журналіст, яка зробила безліч програм про кордон – стояла посеред митниці і тупо нічого не могла доказати!!! Бо без документів я не могла поїхати ні в Україну, ні в Польщу!

Інші водіі тихенько на вухо радили – “заплати, бо ти нічого не докажеш, а він ще більший штраф впаяє” за що? Але найбільше розізлило мене не те – яке право має цей поляк ось так ображати мене, як українку? Яке право має обзивати мене? Яке право має розказувати, що відкрив для мене якусь там Європу (навіть, якби я реально порушила)?

В мене питання до юристів, Генкосульства РП, до уповноваженого з прав людини: я маю право захистити свої права на кордоні? Я можу доказати, що я нічого не порушувала і чи я можу вимагати покарання митника за те, що він образив мене публічно, як водія, як людину, як ГРОМАДЯНКУ УКРАЇНИ?!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...