facebook

Гройсман хоче скасувати обов’язок вчителів вести облік дітей шкільного віку

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що на наступних засіданнях уряду буде прийнято рішення про скасування обов’язку вчителів проводити облік дітей шкільного віку.

“Я пам’ятаю, як моя мама ходила і робила перепис дітей, які повинні відвідувати школу, і я пам’ятаю, наскільки це невдячне навантаження. Ми на найближчих засіданнях уряду приймемо це рішення, щоб вчителі не займалися таким”, – цитує прем’єра Інтерфакс.

Гройсман зазначив, що відповідна ініціатива вже була внесена до Кабінету міністрів міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

Йдеться про розповсюджену шкільну практику – “облік дітей шкільного віку за територією обслуговування навчального закладу”.

Згідно з нею, за кожною загальноосвітньою школою закріплена певна територія, по якій навчальний заклад повинен регулярно збирати вичерпну інформацію з приводу дітей шкільного віку, які тут проживають, після чого передавати її до районного відділу освіти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Той, узагальнивши дані з усіх підконтрольних шкіл, надає цифри до органу місцевої влади, і так далі.

Мета такого “перепису” – виявити різницю між кількістю дітей, які за віком мають ходити до школи, і тими, хто її реально відвідує, після чого спробувати залучити (у тому числі за сприяння правоохоронних органів) до навчання усіх, хто пропускає навчання.

Збір інформації про таких дітей мають робити вчителі у вільний від уроків час.

Про те, як викладачі сприймають цей обов’язок, читайте у колонці “Шукає учитель, шукає поліція… або “Мікрорайони” як лабіринти долі”.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...