facebook

Спалах нової епідемії! Стережіться, хвороба залишає страшні ускладнення

В Україні – сплеск захворюваності на кір. За даними Українського центру контролю і моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України, за 6 місяців 2017 року зареєстроване 944 випадки кору, з них 711 (75,3%) серед дітей до 17 років. Тільки з початку року в Києві зареєстровано 20 випадків кору, і 10 хворих госпіталізовано. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я КМДА, передає Корупція.Інфо.

 

За даними чиновником, летальних випадків від кору поки не зареєстровано. Проте, медики попереджають, що кір страшна ускладненнями – енцефалітом, пневмонією, отит і втратою зору, тому потрібно вчасно звертатися до лікаря.

У свою чергу в.о. директора Київського міського лабораторного центру Сергій Чумак зазначив, що циклічний підйом захворюваності на кір відбувається кожні п’ять років, і зараз – один з таких піків.

Оскільки лікування проти кору не існує, найбільш дієвим способом запобігти захворюванню є вакцинація. У КМДА запевнили, що столиця забезпечена достатньою кількістю вакцин для профілактики кору. Щоб пройти вакцинацію, потрібно звернутися в поліклініку за місцем реєстрації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...