facebook

Безробітні мають право на субсидію: роз’яснення Кабміну

З 1 травня 2017 року безробітні громадяни працездатного віку можуть розраховувати на отримання субсидії розміром не більше двох прожиткових мінімумів. Про це повідомляється у Facebook на сторінці Урядового порталу, передає “Обозреватель”.

Як пояснили в Кабміні, отримання неофіційно працевлаштованими або безробітними громадянами повнорозмірної допомоги від держави є несправедливим стосовно тих людей, які працюють офіційно, чесно сплачуючи податки.

“Таким чином, зарахуванням двох прожиткових мінімумів – з 1 травня 2017 – 3248 гривень – держава вирівнює соціальну справедливість між тими, хто дійсно потребує підтримки в оплаті житлово-комунальних послуг, і тими, хто начебто не працює, але на якісь доходи живе”, – сказано в повідомленні.

“Тому якщо людина працездатного віку працює, не служить в армії, не вчиться, йому при оформленні субсидії із 1 травня 2017 зараховується не більше двох прожиткових мінімумів – 3248 гривень”, – додали в уряді.

У Кабміні пояснили, що зміни торкнуться тільки працездатних осіб. Заяви тих, хто насправді знаходиться в складних життєвих обставинах, буде розглядати спеціальна комісія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Рішення про зарахування 2-х прожиткових мінімумів людям працездатного віку при оформленні субсидії покликане стимулювати населення до праці та офіційним працевлаштування. Таким чином держава бореться з тіньовою економікою та прихованої зайнятістю”, – додали в Кабміні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...