facebook

Російська присутність в Білорусі: як Лукашенко втер носа Путіну

Поглиблення військової кооперації між Білоруссю та Китаєм змусило Кремль піти на значні поступки по відношенню до Мінська

На думку політолога Ігара Тишкевича, Москва пішла на поступки в питанні розміщення в Білорусі своєї авіабази і продажу сучасного озброєння.

Експерт підкреслив, що Кремль раніше вимагав розмістити свою авіабази на території Білорусі, обґрунтовуючи свою позицію застарілими зразками авіаційної техніки свого союзника.

Однак раніше Білорусь підписала з Китаєм меморандум про взаємодію, в якому визначені пріоритети в тому числі у створенні нових зразків техніки.

“На цьому тлі Кремль йде на поступки, і Білорусь таки отримує можливість покупки винищувачів СУ-30СМ, що належать до класу “4+”. Покупці, судячи з усього, з істотним дисконтом, що дозволить Мінську в зручний момент продати третім країнам 10-річні літаки, та ще й з наваром (як не раз було з іншими зразками техніки)”, – зазначив Тишкевич.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В результаті Білорусь отримала новітні бойові літаки і знецінила аргумент РФ щодо розміщення своєї бази.

Як писала Politeka, політичний експерт Віталій Кулик, коментуючи новину про внесення істотних змін в угоду про охорону спільних кордону між РФ і Білоруссю, заявив, що Росія розпочала окупацію Білорусі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...